Skip to content

Bonus søndag: Rosenkål med bacon og hvitløk

December 22, 2013

Denne side-retten er veldig enkel å lage og smaker veldig godt til alt som rosenkål vanligvis ville vært godt til.

Oppskriften:

1 pk fersk rosenkål
1 pk bacon
8 fedd hvitløk
1 ss olje
2 ss brunt sukker
salt og pepper

IMG_2808

Det første jeg gjorde var og gjøre klar rosenkålen. Jeg kuttet av bunnen, og tok av det ytterste laget med blader. Så delte jeg de i to eller fire, kommer ann på hvor store de er. Alle bitene bør være ca like store.

IMG_2813

Så kuttet jeg opp baconet og hadde det i samme formen. Jeg hadde også i hvitløken. Feddene skal være hele, jeg bare skrelte de og kuttet av endene.

IMG_2814

Så hadde jeg over det brune sukkeret.

IMG_2815

Så hadde jeg i litt salt, og mye pepper. (ca 3 ss)

IMG_2816

Så hadde jeg over oljen og blandet alt godt sammen så oljen fordelte seg.

IMG_2818

Så satte jeg dette inn i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. (Følg med, kan være at den trenger mer eller mindre tid ettersom hvor store biter man har delt opp rosenkålen i.)

Så var den ferdig og kunne nytes.

IMG_2822

Veldig godt som tilbehør til det meste tenker jeg 🙂

Guro
Masterchef in training

 

From → Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: