Skip to content

Bonus søndag: Hvordan steke ribbe

December 15, 2013

Dette var første gangen jeg stekte ribbe, men jeg hadde veldig lyst til å prøve det for jeg visste jeg ville skrive om det.

Så det man trenger er:

RibbeSalt
Pepper
2 dl vann
en veldig skarp kniv

IMG_2805

Det første jeg gjorde var å rute svoren ved å skjære i toppen av ribba med en skarp kniv. Det bør nevnes at jeg hadde ikke skarp nok kniv, så jeg slet litt med å få det til. Men det gikk til slutt.

Så fant jeg en form den kan stekes i. I midten av denne la jeg litt aluminiumsfolie.

IMG_2804

Så la jeg ribba på den så svoren spriket litt.

IMG_2806

Så hadde jeg på godt med salt og pepper. ( jeg lot den stå i kjøleskapet i 8 timer før jeg fortsatte) Så hadde jeg 2 dl vann i formen.

Så dekket jeg den til med aluminiumsfolie og lot den dampe i ovnen på 250 grader i 45 minutter.

IMG_3290

Så tok jeg bort aluminiumsfolien og lot den steke på 200 grader i 2 timer.

IMG_3291

Så fikk den stå og avkjøle seg til dagen etter da jeg lagde asiatisk ribbe med den.

Er veldig fornøyd med hvordan ribben ble med tanke på at det er første gangen jeg har gjort dette. Svoren ble sprø og god, og ribba ble ikke for tørr. Hurra for meg 😉

Ha en fortsatt god søndag, og takk for at du leste bloggen min.

Guro

Masterchef in training.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: